Este greu să rămâi în momentul prezent.Este ca un salt in neant, fără să știi dacă universul te-ar putea prinde în brațele lui.Partea bună este că odată ce ai efectuat acest salt de una două ori, vei ști că va fi bine, dar totodată trebuie să-ți asumi riscul de a cunoaște cu siguranță acest lucru.
Cei mai mulți dintre noi ne umplem viața cu povești despre trecut și așteptări de la viitor. Toate astea nu fac decât să ne întunece mintea și să ne tulbure inima care sunt inutile.
Atunci când rămânem în prezent, complexele dispar și ne întoarcem la respirație, devenim prezenți, aici și acum.
Prezentul este singurul loc unde putem fi vii și conștienți cu adevărat. Este locul unde poate fi găsite puterea și pacea.În momentul prezent, câmpul de posibilități rămâne deschis.Oportunitățile sunt foarte multe, este un loc fără limite.
Prezentul este centrul universului iar în clipa în care renunți la trecut și la viitor și pătrunzi în inimă, ții în mână cheile lăcașului tău lăuntric.
Este atât de simplu, respiră profund și fii prezent, asta e tot.
Majoritatea dintre noi are nevoie de mai multă acțiune. Ne este frică de plictiseală, astfel încât ne dăm voie să alunecăm din nou în vreo poveste veche. Povestea aduce la suprafață convingeri și sentimente vechi, iar noi le reciclăm. Acest lucru ne ține de urât. Problema este că ne plasează iar în starea de frică.
Atunci când ne amintim de trecut, anticipăm viitorul. Facem planuri și visăm, ne aducem frica în prim plan, legând trecutul cu viitorul.
În timp ce reciclăm trecutul și retrăim gândurile și sentimentele de atunci, încercăm să facem planuri, să aranjăm sau să proiectăm viitorul. În mod naiv, ne așteptăm ca rezultatul să fie diferit.Este total absurd. Calea de a produce schimbări semnificative este de a renunța la trecut.Unii oameni nu înțeleg lucrurile până nu se lovesc de ele.Nu poți forța pe cineva să rămână prezent, dacă îi este frică sau nu vrea să fie aici.
Este important să știm dacă suntem concentrați în prezent, sau dacă suntem concentrați pe trecut. Ancorarea în trecut ne limiteză, nu poți fi niciodată cu adevărat prezent.
Libertatea apare atunci când poți fi pe deplin prezent în momentul de acum. Să nu-ți fie frică de prezent, trăiește-l!
Dacă renunțăm la trecut, prezentul este întotdeauna nou. Vine nestânjenit și liber să fie ceea ce este.
Iar noi suntem liberi să-i răspundem așa cum ni se pare nouă potrivit pe moment.
Aceasta este libertatea, libertatea de a fi noi înșine și de a le da celorlalți voie să fie ei înșiși.
Libertatea de a lăsa viața să se desfășoare în noi și prin noi.
sursa foto: internet
Ștefan Robu
*UIMITOAREA PUTERE A SENTIMENTELOR. SENTIMENTELE, EMIT VIBRAȚII ATÂT POZITIVE CÂT ȘI NEGATIVE. ELE SUNT O REFLECTARE PERFECTĂ A CEEA CE EMITEM. ÎNDRUMARE PERSONALĂ ȘI SPIRITUALĂ, TOTUL DESPRE VIAȚĂ, SPERANȚE ȘI VISE ÎMPLINITE.
Faceți căutări pe acest blog
vineri, 24 noiembrie 2017
duminică, 19 noiembrie 2017
TRĂIEȘTE, NU AȘTEPTA SĂ TRĂIEȘTI!
Teama de suferință ne face mai mult rău decât suferința în sine. De aceea trebuie să eliminăm micile griji pe care ni le inspiră zilele care vor veni și care ne rod puterea creatoare. Luăm în gând tot felul de măsuri preventive pentru zilele care urmează și nimic, dar absolut nimic nu se potrivește. Mai bine facem ceea ce avem de făcut și pentru restul să ne ferim de a fi contaminați de miile de mici angoase care sunt tot atâtea moțiuni de îndoială față de dumnezeu. Până la urmă, toate se vor aranja... Singura noastră obligație morală este să defrișăm în noi vaste luminișuri de pace și să le extindem puțin câte puțin până când pacea noastră le va face bine și altora. Cu cât este mai multă pace în ființe, cu atât va fi mai multă pace în această lume zbuciumată. Așadar, este preferabil să nu plonjăm în viitor, ci să locuim fiecare moment ca să putem primi grația lui specifică, indiferent de natura sa, fie ea plăcută sau neplăcută, pentru că aceasta este calea cea bună de a-l pregăti pe următorul.
Viața prezentă este întotdeauna bună, căci Creatorul a binecuvântat-o de la început, chiar dacă păcatul omului a venit să complice puțin lucrurile.
Nu numai neliniștea ne aruncă în viitor, ci și așteptarea unei situații mai fericite. Unele așteptări ale noastre au o dimensiune concretă, altele țin de dorințe vagi, uneori imaginare, așteptăm, pur și simplu, clipa când lucrurile vor merge mai bine, când circumstanțele vor fi diferite și ne vor permite să trăim lucruri mai interesante. De aceea, pentru moment, nu trăim din plin și lăsăm pentru mai târziu (pentru când oare?) să trăim de-a binelea, de-a adevăratelea. Acest tip de atitudine, fie ea precisă sau vagă, este, fără îndoială, legitim, dar împlică un anumit pericol la care trebuie să fim atenți. S-ar putea să ne petrecem întreaga viață așteptând să trăim, în loc să trăim cu adevărat!
Este deci foarte important să ne rectificăm tirul față de această atitudine psihologică, pentru că ea ne îndepărtează de realitate, de viața prezentă, împingându-ne să spunem: Ceea ce trăiesc acum nu mă mulțumește, dar am speranța că în câteva zile sau în câteva luni voi trăi ceva mult mai plăcut și mă proiectez în acel viitor dorind ca timpul să se scurgă cât mai repede posibil și eu să mă găsesc în situația ideală pe care mi-o doresc.
Neconsimțind la trăirea prezentă, există riscul să fim absenți din propria noastră viață. Și, la urma urmei, cine ne garantează că nu vom fi dezamăgiți de momentul atât de mult așteptat? Tot așteptând să trăim ceva extraordinar și dorit, s-ar putea să ratăm să trăim ceva ce ni se oferă acum, pierzând toată încărcătura divină a acestui moment. Trebuie să trăim din plin fiecare secundă, fără să ne gândim dacă timpul trece prea încet sau prea repede și să fim deschiși la tot ceea ce ne este dat clipă după clipă.
Din moment ce un lucru, oricât de banal ar părea, face parte din viață, merită să fie realizat pentru el însuși, iar noi trebuie să fim cu trup și suflet implicați în activitatea respectivă.
Este o cerință fundamentală în relațiile dintre noi, deschiderea față de ceilalți. La fiecare întâlnire cu o persoană, indiferent de durată, trebuie să-i dăm sentimentul că suntem disponibili sută la sută pentru ea, că nu avem nimic altceva de făcut și nici o altă preocupare decât să fim cu acea persoană, ca să trăim pe îndelete experiența acelei întâlniri. Și asta, nu numai din politețe, ci dintr-o sinceră disponibilitate afectivă. Iată o atitudine care ne costă mult, pentru că avem un puternic instinct de proprietate referitor la timp și ne simțim în nesiguranță de îndată ce nu putem să-l controlăm cum vrem. O inimă plină de preocupări și de zbucium nu este disponibilă pentru ceilalți și nu poate face din fiecare întâlnire un real moment de comuniune care să umple inima de mulțumire.
Dacă ne străduim să trăim astfel, dacă aprofundăm relația cu dumnezeu în așa fel încât să percepem prezența sa în noi și să trăim orice lucru în comuniune cu el, vom sfârși prin a face o minunată descoperire, acea a timpului interior care are ritmul harul divin ce ne conduce viața spre nivelul cel mai profund. Am putea spune că există două dimensiuni ale timpului: timpul minții și cel al inimii. Primul este timpul psihologic, timpul cerebral, cel pe care ni-l reprezentăm, pe care îl calculăm și îl decupăm în ore, zile, luni, ani și pe care încercăm să-l gestionăm și să-l programăm. Este acel timp care ne lipsește întotdeauna și care este mereu prea scurt, acel timp care trece prea repede sau prea lent.
Dar există și un alt timp, cel pe care îl simțim în momentele de fericire sau de grație, dar care, în realitate, există permanent și în care putem învăța puțin câte puțin să rămânem permanent. Acesta este timpul lui dumnezeu, cel al ritmurilor profunde ale harului divin care lucrează în viața noastră și care nu este decupat, nici făcut bucățele, ci se prezintă ca o succesiune de clipe înlănțuite într-un fel armonios și plin de pace. Fiecare din aceste momente este un tot în sine, poartă în el plentitudinea care face să nu-i lipsească nimic și să fie suficient pentru că este plin de prezența lui dumnezeu în noi sau de prezența în noi a unei persoane cu care ne întâlnim, dialogăm, împărtășim ceva important sau plin de încărcătura unei sarcini pe care ne-am împlinit-o cu calm și bucurie, implicându-ne trup și suflet.
Acesta nu este un timp pe care să-l programăm, ci, mai degrabă, unul interior pe care îl primim și nu putem trăi în el decât rămânând liberi și detașați față de programările pe care le-am făcut pentru viața cotidiană. Acest timp este comuniune cu eternitatea. Dacă am rămâne mai mult în acest timp, am lăsa mult mai puțin loc răului! Demonul se infiltrează în spațiile de timp goale sau prost trăite atunci când refuzăm sau dorim cu aviditate cutare sau cutare lucru...
Pentru asta e nevoie de o mare libertate, de o totală detașare în raport cu orice program și orice viață personală, să fim gata să facem în secunda următoare exact contrariul a ceea ce ne propuseserăm dinainte, să trăim cu încredere în dumnezeu și fără altă grijă decât să împlinim voia acestuia, să fim disponibili față de evenimente și persoane, cu scopul de a înțelege motivațiile sale.
Când trăim conform acestui timp interior ne dăm seama că nimic nu este întâmplător.
Dacă uneori mergem prin întuneric și pe drumuri necunoscute, presimțim și verificăm totuși că viața noastră se derulează într-un ritm care depășește puterea noastră de înțelegere, care nu depinde de noi și căruia este minunat să ne abandonăm, căci el ne poartă dincolo de noi înșine și într-un spațiu unde evenimentele sunt puse în ordine cu o înțelepciune infinită.
sursa foto:internet
ștefan robu
Viața prezentă este întotdeauna bună, căci Creatorul a binecuvântat-o de la început, chiar dacă păcatul omului a venit să complice puțin lucrurile.
Nu numai neliniștea ne aruncă în viitor, ci și așteptarea unei situații mai fericite. Unele așteptări ale noastre au o dimensiune concretă, altele țin de dorințe vagi, uneori imaginare, așteptăm, pur și simplu, clipa când lucrurile vor merge mai bine, când circumstanțele vor fi diferite și ne vor permite să trăim lucruri mai interesante. De aceea, pentru moment, nu trăim din plin și lăsăm pentru mai târziu (pentru când oare?) să trăim de-a binelea, de-a adevăratelea. Acest tip de atitudine, fie ea precisă sau vagă, este, fără îndoială, legitim, dar împlică un anumit pericol la care trebuie să fim atenți. S-ar putea să ne petrecem întreaga viață așteptând să trăim, în loc să trăim cu adevărat!
Este deci foarte important să ne rectificăm tirul față de această atitudine psihologică, pentru că ea ne îndepărtează de realitate, de viața prezentă, împingându-ne să spunem: Ceea ce trăiesc acum nu mă mulțumește, dar am speranța că în câteva zile sau în câteva luni voi trăi ceva mult mai plăcut și mă proiectez în acel viitor dorind ca timpul să se scurgă cât mai repede posibil și eu să mă găsesc în situația ideală pe care mi-o doresc.
Neconsimțind la trăirea prezentă, există riscul să fim absenți din propria noastră viață. Și, la urma urmei, cine ne garantează că nu vom fi dezamăgiți de momentul atât de mult așteptat? Tot așteptând să trăim ceva extraordinar și dorit, s-ar putea să ratăm să trăim ceva ce ni se oferă acum, pierzând toată încărcătura divină a acestui moment. Trebuie să trăim din plin fiecare secundă, fără să ne gândim dacă timpul trece prea încet sau prea repede și să fim deschiși la tot ceea ce ne este dat clipă după clipă.
Din moment ce un lucru, oricât de banal ar părea, face parte din viață, merită să fie realizat pentru el însuși, iar noi trebuie să fim cu trup și suflet implicați în activitatea respectivă.
Este o cerință fundamentală în relațiile dintre noi, deschiderea față de ceilalți. La fiecare întâlnire cu o persoană, indiferent de durată, trebuie să-i dăm sentimentul că suntem disponibili sută la sută pentru ea, că nu avem nimic altceva de făcut și nici o altă preocupare decât să fim cu acea persoană, ca să trăim pe îndelete experiența acelei întâlniri. Și asta, nu numai din politețe, ci dintr-o sinceră disponibilitate afectivă. Iată o atitudine care ne costă mult, pentru că avem un puternic instinct de proprietate referitor la timp și ne simțim în nesiguranță de îndată ce nu putem să-l controlăm cum vrem. O inimă plină de preocupări și de zbucium nu este disponibilă pentru ceilalți și nu poate face din fiecare întâlnire un real moment de comuniune care să umple inima de mulțumire.
Dacă ne străduim să trăim astfel, dacă aprofundăm relația cu dumnezeu în așa fel încât să percepem prezența sa în noi și să trăim orice lucru în comuniune cu el, vom sfârși prin a face o minunată descoperire, acea a timpului interior care are ritmul harul divin ce ne conduce viața spre nivelul cel mai profund. Am putea spune că există două dimensiuni ale timpului: timpul minții și cel al inimii. Primul este timpul psihologic, timpul cerebral, cel pe care ni-l reprezentăm, pe care îl calculăm și îl decupăm în ore, zile, luni, ani și pe care încercăm să-l gestionăm și să-l programăm. Este acel timp care ne lipsește întotdeauna și care este mereu prea scurt, acel timp care trece prea repede sau prea lent.
Dar există și un alt timp, cel pe care îl simțim în momentele de fericire sau de grație, dar care, în realitate, există permanent și în care putem învăța puțin câte puțin să rămânem permanent. Acesta este timpul lui dumnezeu, cel al ritmurilor profunde ale harului divin care lucrează în viața noastră și care nu este decupat, nici făcut bucățele, ci se prezintă ca o succesiune de clipe înlănțuite într-un fel armonios și plin de pace. Fiecare din aceste momente este un tot în sine, poartă în el plentitudinea care face să nu-i lipsească nimic și să fie suficient pentru că este plin de prezența lui dumnezeu în noi sau de prezența în noi a unei persoane cu care ne întâlnim, dialogăm, împărtășim ceva important sau plin de încărcătura unei sarcini pe care ne-am împlinit-o cu calm și bucurie, implicându-ne trup și suflet.
Acesta nu este un timp pe care să-l programăm, ci, mai degrabă, unul interior pe care îl primim și nu putem trăi în el decât rămânând liberi și detașați față de programările pe care le-am făcut pentru viața cotidiană. Acest timp este comuniune cu eternitatea. Dacă am rămâne mai mult în acest timp, am lăsa mult mai puțin loc răului! Demonul se infiltrează în spațiile de timp goale sau prost trăite atunci când refuzăm sau dorim cu aviditate cutare sau cutare lucru...
Pentru asta e nevoie de o mare libertate, de o totală detașare în raport cu orice program și orice viață personală, să fim gata să facem în secunda următoare exact contrariul a ceea ce ne propuseserăm dinainte, să trăim cu încredere în dumnezeu și fără altă grijă decât să împlinim voia acestuia, să fim disponibili față de evenimente și persoane, cu scopul de a înțelege motivațiile sale.
Când trăim conform acestui timp interior ne dăm seama că nimic nu este întâmplător.
Dacă uneori mergem prin întuneric și pe drumuri necunoscute, presimțim și verificăm totuși că viața noastră se derulează într-un ritm care depășește puterea noastră de înțelegere, care nu depinde de noi și căruia este minunat să ne abandonăm, căci el ne poartă dincolo de noi înșine și într-un spațiu unde evenimentele sunt puse în ordine cu o înțelepciune infinită.
sursa foto:internet
ștefan robu
joi, 16 noiembrie 2017
FII SINCER,
Spunerea adevărului reprezintă întotdeauna o provocare. Avem tendința de a le spune oamenilor ceea ce vor ei să audă. În momentul în care căutăm să fim acceptați sau aprobați, adevărul este compromis. Atunci când suntem sinceri cu noi înșine, ne dăm seama că de cele mai multe ori nu știm care este adevărul nostru. A spune *nu știu* este primul pas spre a fi sincer. Este mai bine decât *a inventa* o poveste sau a le spune celorlalți ceea ce vor ei să audă, astfel încât să nu ne mai pună întrebări. Prin aceasta începem un proces de descoperire de sine. Începem să ne întrebăm: Ce este adevărat pentru mine? Această întrebare creează o comuniune cu sinele. Și numai acolo putem întâlni adevărul. Pentru a auzi adevărul, trebuie să-l asculți. Trebuie să faci liniște. Trebuie să te plasezi sub vacarmul gândurilor și sentimentelor contradictorii. Astfel rămâi cu această întrebare și te cufunzi în inimă. Îți dai voie să te relaxezi și să respiri. Lași ca respirația să liniștească mintea, astfel încât să existe mai mult spațiu între gânduri. În acest spațiu apar înțelegerea și călăuzirea. Dacă stărui destul de mult asupra unui lucru, adevărul apare negreșit. Întrebarea este: Ești dispus să aștepți? Ești dispus să ai răbdare?
După ce ai petrecut suficient timp în tăcere și comuniune cu sinele, adevărul își face apariția. De obicei, nu te lovește peste cap, ci îți șoptește ușor. Deseori călăuzirea și claritatea sunt transmise pe o voce calmă și liniștită.
Adevărul este organic, apare sau se desfășoară. Rareori erupe sau dă buzna. Ai grijă de vocile autoritare care comandă, pretind sau te tulbură. Acestea vin, de obicei, dintr-un spațiu al rănilor și planurilor ascunse. În spatele lor se pregătește o furtună. Așteaptă până se liniștesc apele, iar apoi, vezi ce îți spune vocea.
Atunci când vocea ușoară, liniștită a adevărului îți șoptește, las-o să pătrundă în adâncul tău și rămâi răbdător alături de ea.Rămâi alături de adevăr și interiorizează-l, înainte de a-l rosti sau de a-l pune în acțiune.. Nu ar trebui să existe impulsivitate sau grabă, când vine vorba de adevăr. Cu toate acestea, nu ar trebui să existe nici amânări, ezitări sau întârzieri inutile. Există un moment potrivit de a spune adevărul și unul nepotrivit. Există o manieră corectă de a spune adevărul și una greșită
-Nu încerca să le spui altora adevărul când nu te ascultă, când sunteți supărați, ocupați sau preocupați cu alte treburi. Creați un spațiu relaxat și sacru, în care să poți vorbi din inimă și să fii ascultat din inimă. Vorbește blând, astfel încât să-ți împărtășești adevărul fără să aștepți ca celălalt să-l accepte. Nu fi dur cu cealaltă persoană, dar nici nu-ți cere iertare pentru adevărul tău.
Cere să fii acceptat, nu aprobat. Iubirea nu se bazează pe aprobare, se bazează pe acceptare și respect reciproc.
Rostirea și ascultarea adevărului reprezintă un act complet. Nimic altceva nu trebuie să iasă în urma lui. Stai câteva momente cu ceea ce a fost împărtășit. Nu cere un răspuns și nu te oferi să dai tu unul. Lasă ca totul să se adâncească în interior.
Cel mai bine este ca adevărul să fie rostit într-un spațiu și un timp sacru. Crearea unui moment și a unui spațiu potrivit pentru a le împărtăși celorlalți din inimă crește în mod considerabil probabilitatea de a fi ascultat cu compasiune și respect.
Atunci când vorbești cu iubire în inimă și în voce, cealaltă persoană va primi ceea ce-i comunici nu ca pe un atac, ci ca pe o invitație către o mai mare intimitate.
În orice relație, sinceritatea trebuie să vină din ambele direcții. A fi sincer cu cei din jur dă tonul și îi invită și pe ei să se comporte la fel. Poți menține o comunicare sinceră și prin ascultarea celorlalți, fără judecată sau comentarii. Ascultă, astfel încât ceilalți să se simtă auziți și acceptați. Nu judeca, nu critica, nu evalua și nu da replici nesolicitate. Nu începe să spui povești de ale tale, de care îți aduce aminte ceea ce-ți împărtășește celălalt. Nu te afli lângă el ca să comentezi, ci ca să înțelegi și să accepți ceea ce ți se spune, așa cum îți este comunicat. Majoritatea dintre noi ascultăm într-un mod critic. Reacționăm, evaluăm și ne oferim părerea, chiar dacă nu ne este cerută. Este, oare, de mirare că oamenii se simt neauziți, dacă nu chiar judecați și atacați.
Reține că: ceea ce gândești tu despre cineva te privește doar pe tine.
Nu te grăbi să-ți exprimi judecățile. Fii conștient de ele și asumă-ți responsabilitatea. Judecățile tale îți arată acele aspecte din tine pe care nu ai reușit să le iubești și să le accepți. Nu-ți proiecta judecățile, rănile sau convingerile asupra celorlalți. Lasă-i să aibă propria experiență. Privește ceea ce declanșează ceilalți în tine ca pe un dar, care-ți permite să pătrunzi mai adânc în procesul de vindecare.
A învăța să-i asculți pe ceilalți este o adevărată artă. Nu se întâmplă repede și cu ușurință. În momentul în care auzi adevărul altora, ești un martor.. Ești martorul procesului lor. Abținându-te de la judecată, rămâi netulburat și liber să gândești și să simți cum vrei. Nu te implica în drama lor. O poți vedea, dar nu ți-o asumi, pentru că este drama lor, nu a ta.
Acceptând adevărul celeilalte persoane, așa cum îl prezintă ea, martorul confirmă faptul că ești în regulă așa cum ești. Martorul nu are dorința de a te schimba sau de a te îmbunătăți. Ești deja în regulă. Martorul practică egalitatea și respectul reciproc. El vede demnitatea din experiența fiecărui om. Nu judecă, nu critică și nu învinuiește, ci vede doar adevărul celorlalți și îl onorează. El știe că numai persoana nesigură pe ea cere ca ceilalți să aibă aceleași convingeri. Căutarea aprobării face ca viața să fie rigidă și fără haz. Distruge diversitatea și spontaneitatea- elemente ce fac ca viața să fie interesantă și plăcută. Adevărul este că oamenii sunt diferiți. Nu sunt de acord unii cu alții, iar acesta nu este neapărat un lucru rău. Dezaprobarea naște un proces creativ, care îi ajută pe oameni să descopere cele mai bune răspunsuri la problemele vieții. În momentul în care nu mai căutăm aprobare, adevărul nu mai poate fi amenințat de diferențe.Diferențele sunt acceptate drept prețul pe care îl plătim pentru autenticitate și libertate. Ne dăm unii altora permisiunea de a fi sinceri. Creăm un spațiu de siguranță, unde fiecare poate vorbi și poate fi auzit.
În momentul când spui adevărul, aduci lumină în întunericul condiționărilor.Clarifici lucrurile ascunse. Îi spui celeilalte persoane ce gândești și ce simți. O lași să intre în mintea și inima ta. A spune adevărul este un act de curaj. Creează o mai mare intimitate între oameni. Faptul că sentimentele și oamenii se schimbă este o realitate a vieții. Ne luăm cu inima deschisă angajamente pe care nu le putem păstra. Când ești nefericit, nefericirea ta trebuie înfruntată. Trebuie să spui adevărul, mai întâi ție însuți, iar apoi celor cu care îți împarți viața. Poate fi un preț de plătit pentru spunerea adevărului, dar costul trăirii unei vieți în necinste și negare este mai mare. Atunci când spui adevărul, îți revendici libertatea de a fi autentic și integru, și le oferi și celorlalți aceiași libertate. Desigur că unii oameni preferă siguranța emoțională sau fizică în locul libertății și nu vor fi entuziasmați de propunere. Dar aceasta este alegerea lor. Nu poți fi pentru totdeauna prizonierul alegerii făcute de altul. Trebuie să faci propria alegere și să le permiți altora să facă la fel. Angajamentele sunt importante și ar trebui onorate. Dar nu poți obliga pe cineva să te iubească sau să stea cu tine, cum nici pe tine nu te poți forța să stai cu o persoană pe care n-o mai iubești.
Iubirea și libertatea merg mână în mână. Atunci când iubești cu adevărat, iubești liber și fără condiții.
Îmi exprim adevărul și ascult adevărul altora? Ea ne cere să aducem lumină în locurile umbrite din inimile, mințile și din relațiile noastre. Ne cere să furnizăm toate informațiile, astfel încât să avem libertatea de a decide ce e bine pentru noi. În momentul în care ne dăm seama că nu spunem adevărul, întrebarea ne ajută să găsim curajul de a vorbi.
Cuvintele nerostite pot distruge o relație. Oamenii vin cu măștile lor, prefăcându-se că sunt fericiți, atunci când nu sunt.
Atunci când adevărul nu este onorat ca parte a unui proces organic, erupe brusc, pe neașteptate. Oamenii se simt răniți, abandonați sau trădați. Vechile răni și tiparele de comportament negative sunt reactivate. Acesta este prețul negării.
Practica spirituală de aici este de a conștientiza adevărul din inimile noastre și de a avea curajul să-l spunem celor pe care i-ar putea afecta.
Când spunem adevărul, pot fi făcute corecturi în modul în care ne trăim viața. Forma relațiilor noastre se poate modifica, astfel încât să ne reflecte mai bine conținutul conștienței și să-i permită iubirii să curgă în mod liber și necondiționat. Putem să-i îngăduim schimbării să aibă loc, atunci când i-a sosit timpul, în loc să o respingem sau să o evităm. Astfel schimbarea se poate produce într-un mod mai armonios.. Viețile noastre nu trebuie să fie zdrobite, ca schimbările necesare să se producă.
Atunci când te afli pe calea spirituală, negarea nu mai este o opțiune. Trebuie să-ți iei angajamentul de a trăi întru adevăr, de a spune adevărul și de a accepta și respecta adevărul celorlalți.
Deci, fii direct, fii clar, fii sincer, fii transparent.
Adevărul ne ușurează, ne înlătură mizeria din cale, ne eliberează drumul. Ne face liberi să ducem o viață autentică.
sursa foto: internet
stefan robu
joi, 9 noiembrie 2017
ANII TREC CA NORII,
Anii trec ca norii,perii-ncărunțesc,
Vremurile-s altfel,totul e-n schimbare,
Zilnic se preface tot ce-i pământesc-
Numai Adevărul este-același soare.
Iarba se usucă, frunza cade iar,
Apa-și face vaduri, altele întruna,
Peste toate-n lume plânge-un ”în zadar”-
Numai în iubire cântă-un ”totdeauna”.
Vara arzi în soare, iarna arzi în ger
Ce te-ncântă astăzi, mâine ți-e povară,
Toate-apasă duhul,toate-l strâng ca-n fier-
Numai conștiința sfântă e ușoară.
Toți sunt ca și tine: slabi și schimbători,
Cei aproape astăzi ți-s departe mâine
Oamenii, ca anii-s aburi trecători-
Numai domnul singur neschimbat rămâne.
...Nu-ți lega de nimeni inima acum,
Ca să nu ți-o smulgă ruperea ce vine;
Leagă-ți-o de domnul- lumea-i vis și fum,
Singur el rămâne veșnic lângă tine.
sursa foto-internet
stefan robu
Vremurile-s altfel,totul e-n schimbare,
Zilnic se preface tot ce-i pământesc-
Numai Adevărul este-același soare.
Iarba se usucă, frunza cade iar,
Apa-și face vaduri, altele întruna,
Peste toate-n lume plânge-un ”în zadar”-
Numai în iubire cântă-un ”totdeauna”.
Vara arzi în soare, iarna arzi în ger
Ce te-ncântă astăzi, mâine ți-e povară,
Toate-apasă duhul,toate-l strâng ca-n fier-
Numai conștiința sfântă e ușoară.
Toți sunt ca și tine: slabi și schimbători,
Cei aproape astăzi ți-s departe mâine
Oamenii, ca anii-s aburi trecători-
Numai domnul singur neschimbat rămâne.
...Nu-ți lega de nimeni inima acum,
Ca să nu ți-o smulgă ruperea ce vine;
Leagă-ți-o de domnul- lumea-i vis și fum,
Singur el rămâne veșnic lângă tine.
sursa foto-internet
stefan robu
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,
Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...
-
The French President, who surrenders to the United States on Monday,will evoke ,the terrorism, the Iran and the international trade with...
-
The social network has announced several measures to change his newsfeed in recent weeks and says want to favor ' The commitment citi...
-
The 2018 edition of World Reporters Without Borders World Ranking worrying of a re-Winning the hostility of political power towards jour...
-
The Argentine striker has won on Thursday in justice the right to register its brand of sports articles in his name in the European Un...
-
GLASUL LUI ISUS: Nu este necesar, fiul meu, sa stii multe pentru a/mi face placere. Ajunge ca tu sa ai credinta si sa iubesti cu fe...
-
Numai inima în care prevalează integritatea, încrederea, generozitatea și iubirea poate cunoaște adevărata prosperitate. Cine nu are aceste ...
-
Am fost abordat recent de un tânăr care, nedumerit de îndemnul părinților de a face cât mai multă școală, nu înțelegea rostul și importanț...