https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 iunie 2017

Măreția unei clipe și fericirea,

Într-o singură clipă poți spune da sau nu, poți opta pentru bine sau rău, poți alege adevărul sau minciuna.  Totul într-o singură clipă.  Iar acea clipă te poate purta spre o viață fericită sau spre una plină de regrete.  Într-o astfel de clipă există o forță inestimabilă!
Cîtă fericire este pe chipul omului care nu trebuie să spună niciodată: ”Ah dacă aș putea să dau timpul înapoi și să (re)acționez diferit, să aleg altfel”. Doar cei care au ales mereu binele și adevărul  sunt fericiți și au chipul strălucitor.
Pentru a ne construi fericirea trebuie să ne ”educăm la adevăr”.  Trebuie să fim învățați să iubim adevărul și să-l alegem în fiecare clipă.  Alegerile se fac în fracțiuni de secundă, în acea clipă în care te decizi, iar dacă nu ești educat la adevăr, în acea clipă existențială- de multe ori foarte tensionată!- alegi greșit, alegi răul.
Educația la adevăr este cea care ne salvează de distrugerea vieții prin nefericire! Alegerea adevărului și  a binelui depinde de o fracțiune de secundă.  Chiar și cele mai nobile acțiuni, care s-au desăvîrșit în zeci de ani, au avut nevoie de o clipă măreață, de minutul în care s-au născut și concretizat în mintea unei ființe, în locul cel mai tainic al inimii.
Cîtă măreție purtăm în inima invizibilă ochilor, în gândurile clipelor ascunse privirilor!
Dumnezeu, sufletul, dar și cele mai profunde trăiri sunt invizibile.
În interiorul nostru se dau bătăliile esențiale.
Gândurile noastre ne pun la munci mai grele decât faptele, pentru că în fața gândurilor suntem singuri, atît de singuri cum nu suntem în nici o altă situație.
Acolo, în adâncul inimii ne scufundăm gândurile și, într-o clipă de singurătate desăvârșită, vrem să alegem binele, adevărul, frumosul.
Gândul este temelia celor mai frumoase sau odioase fapte. De acolo începe totul.  De aceea, trebuie să ne purificăm gândurile și să gândim mereu binele, adevărul, frumosul.
Să ne educăm mintea la adevăr, să ne educăm gândurile la adevăr.
Să facem aceasta în fiecare zi, astfel încât, atunci cînd va veni clipa decisivă să nu fim surprinși, ci să ne fie ușor, natural să alegem adevărul, să alegem fericirea.
Să ne educăm zilnic la adevăr și astfel în clipa decisivă vom alege cu ușurință calea spre o viață fericită: adevărul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...