https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 9 aprilie 2021

GÂNDURILE ȘI PERCEPȚIILE,

 

Îndrăzneala de a visa este folosirea deliberată a imaginației -  respectiv a gândurilor - ca instrument de împlinire a viselor. Mă întreb de multe ori de ce nu-și petrec un număr mai mare de oameni timpul vizualizâd, în pofida faptului că acest instrument este recunoscut pretutindeni în lume la ora actuală ca fiind foarte eficient. Am ajuns la concluzia că acest lucru se datorează pur și simplu faptului că ei nu înțeleg încă principiul potrivit căruia gândurile se transformă întotdeauna în realitate. Mult prea puțini oameni realizează cât de puternice sunt gândurile lor și că și-ar  putea împlini visele investind aceiași energie pe care o folosesc zilnic pentru a se spăla pe dinți. Tu nu ai nevoie decât de câteva minute de practică intensă, o dată pe zi, pentru a atrage în viața ta, orice fel de realizări materiale și totul în strict acord cu legea universală.   Viața este de fapt un proces incredibil de simplu: noi suntem cei care o complicăm.

Oamenii au uitat că sunt creatori, devenind blocați în limitările convingerilor lor, care le definesc lumea.  De fapt, aceste convingeri nu definesc decât gândurile și percepțiile legate de lume.  De bună seamă, convingerile părinților și celorlalți adulți care te-au îngrijit, precum și cele ale culturii și epocii în care te-ai născut, sunt strâns corelate cu convingerile tale personale, și implicit cu gândurile pe care le vei emite și cu viața pe care o vei trăi.  Vei învăța să te judeci singur, convins fiind că acest lucru este normal, și vei trăi cu teama că nu te vei ridica la înălțimea cerințelor. 

Din păcate acestui mod de a gândi, această sarcină ar deveni incredibil de dificilă.  Datorită convingerii tale, tu ai ajunge să crezi că aceasta este realitatea obiectivă, ignorând cu bună știință faptul că foarte mulți oameni bogați sunt adeseori proști și lipsiți de talent.  Pur și simplu nu le-ai mai observa defectele, la fel cum nu și le observă nici ei.  Vestea cea bună este că deși felul în care am fost educați ne influențează puternic gândurile, nimeni nu ne obligă să cultivăm aceste convingeri. Chiar dacă trecutul nostru nu mai poate fi schimbat, viitorul depinde în întregime de noi, adică de ceea ce gândim aici și acum, nu de ceea ce am fost obișnuiți să gândim în trecut.

sursa foto: internet

Ștefan Robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...