https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 mai 2020

SĂ PERSEVERĂM PE DRUMUL VISURILOR

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, cadru apropiatFiind la jumătatea anului, este încurajator să vorbim despre visuri! Ne place să facem planuri pe viitor, multe dintre acestea le așezăm în cutiuța cu visuri, deoarece suntem conștienți că drumul de la  dorință la realitate este destul de lung. Asta nu înseamnă să renunțăm să visăm! Trebuie să perseverăm pe drumul visurilor.  Însă ne pune în gardă în privința ispitei agitației, a neliniștii cauzate de faptul că nu vedem imediat rezultatele.

Dorim să obținem totul, repede și fără efort. Dacă visurile sa-r împlini imediat, ce farmec ar mai fi? Visurile cele mai frumoase  se cuceresc cu speranță, răbdare și angajare, renunțând la grabă.
O altă piedică pe drumul de împlinire a visurilor este nesiguranța. Cu privirea ațintită asupra visului nu putem avea niciodată siguranța pașilor noștri și a hotărârilor noastre. Viața nu poate fi programată precum un soft pentru tehnologiile moderne. Nu trebuie să ne fie frică,să renunțăm, să riscăm și chiar să comitem greșeli:Mai degrabă trebuie să ne fie frică să trăim paralizați, ca morții vii, reduși la subiecți care nu trăiesc pentru că nu vor să riște, pentru că nu aduc înainte angajamentele lor sau le este frică să greșească.

Viața adevărată nu poate să fie o trecere fără noimă a zilelor precum firele aride de nisip, care se scurg în clepsidra existenței fără ca să devină vreodată semințe care alunecă din palmă și încolțesc în pământ.

pentru tineri:
-Nu ezita să visezi! D-zeu te-a creat pentru lucruri mărețe!
-Exersează-ți răbdarea! În viață realizările importante se împlinesc în timp!
-Nu-ți fie teamă să riști!Nu se cucerește nimic fără curaj!

Pentru cei în vârstă:
-Ascultații pe tineri și încurajați visurile lor!
-Aveți răbdare cu ei și însoțiți-i mai ales când sunt dezorientați!
-Nu vă inflamați atunci când greșesc, ci sfătuiți-i și ajutați-i să învețe din greșeli!

sursa foto: internet
Ștefan Robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...