https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 noiembrie 2016

FOBIA FATA DE IUBIRE si DESPARTIRILE DUREROASE,

Urmatoarea fraza a lui Stendhal m-a impresionat intotdeauna prin frumusetea si realismul sau: Dragostea este o floare frumoasa, dar trebuie sa ai curajul s-o culegi de pe marginea unei prapastii. Iubirea celor curajosi. Iubirea te face sa transpiri si sa lupti, se fabrica si se construieste in fiecare zi. Prin urmare, daca te numeri printre oamenii pretentiosi si extrem de romantici, vei avea o rezistenta minima la ravagiile iubirii. Intre calvarul celor care cred ca iubirea este facuta pentru a suferi si ingeniozitatea credulilor sentimentali se afla dragostea realista. Dragostea dintre parteneri nu este roz, desi asa ar vrea unii sa o picteze: exista suisuri si coborisuri pe care indragostitii trebuie sa invete sa le depaseasca.
Atunci cind comportamentele si atitudinile negative trec dincolo de linia rosie, trebuie sa pleci; daca acestea ramin in cadrul unor limite acceptabile si sint sustinute de o dragoste solida, mergi mai departe. Iubirea creste si se dezvolta.
Exista oameni care se calesc prin experienta iubirii si invata sa reglementeze unele aspecte ale iubirii fara a fi traumatizati, si exista altii carora durerea din trecut le produce o stare de aversiune care ii imobilizeaza si ii impedica sa aiba relatii satisfacatoare, de teama sa nu sufere.
Ideea din spatele acestei evitari generalizate este: *daca am esuat o data, o voi face din nou.* sau *Am suferit de prea multe ori din dragoste, asa ca nu mai vreau sa existe posibilitatea de a ma indragosti.*
Oboseala, sensibilitatea excesiva si mecanismele de aparare, toate acestea actioneaza in acelasi timp.
Uneori, acesti oameni tind sa-si asume o falsa autonomie.
Aparent, se afla dincolo de bine si de rau si se bucura de  o independenta minunata: cind, de fapt, singuratatea pe care o simt este ca o carapace protectoare. Exista persoane care mor de dorinta de a iubi si a fi iubite, dar care totodata intra in panica numai la gindul de a incepe iarasi o relatie sentimentala, pentru ca se tem sa nu greseasca.
Relatiile proaste si/sau despartirile dureroase: este foarte important sa stii sa alegi, dar si sa fii in stare sa inchei in mod corespunzator o relatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...