https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 mai 2016

VIRTUTI--DESPRE CONFIDENTA,

Cu trecerea timpului,din ceea ce citesc, ascult si vad, constat ca in zilele noastre, desi dispunem de mijloace de comunicare foarte moderne care ne permit sa comunicam mai repede cu cei cunoscuti sau sa cunoastem alte persoane, cu toate acestea nu este atit de usor sa gasim persoanele potrivite cu care sa putem discuta deschis problemele, dificultatile si contradictiile noastre interioare, dar si sa impartasim bucuriile si reusitele vietii noastre
A ne destainui, a face confidente cuiva, nu este deloc usor.Nu putem vorbi totul cu oricine.Ne putem deschide, treptat, doar in fata unei persoane discrete care ne inspira incredere, care ne dedica timp, ne asculta atent, ne intelege, ne este mereu alaturi, fara interese ascunse. Intr-adevar, doar intilnind persoane pline de  umanitate, discrete, care ne vor binele, ne deschidem si ne lasam ajutati, pentru ca stim ca putem sa fim in fata lor noi insine, asa cum sintem.
Sa ne amintim ca dupa ce arhanghelul Gabriel ia facut cunoscut preasfintei Fecioare Maria ca va fi mama mintuitorului, ea nu ia spus acest lucru nici lui Iosif, desi era logodnicul ei si il iubea, si nici prietenelor ei din sat, cu toate ca se intilneau probabil in fiecare zi.
Mai degraba a mers la confidenta ei, verisoara sa Elisabeta, pentru ai impartasi cele intimplate.
Pe linga momentele frumoase, asemenea Mariei, ne confruntam si noi, uneori, cu momente mai grele. In astfel de clipe, cautam sa facem confidente, sa ne destainuim cuiva.  La cine vom merge? Cui ne vom adresa? Sigur, mai intii domnului, care ne intelege cel mai bine.
Dar cautam ajutorul sau si in persoane care ne vor binele, isi fac timp sa ne asculte si sint disponibile sa ne fie alaturi.  Mereu vom gasi la ele un cuvint bun si un sfat potrivit situatiei.
La rindul nostru, sintem chemati sa fim alaturi de cei care au nevoie de sprijin si ajutor.
Bunatatea, atentia, rabdarea, interesul si grija fata de binele celorlalti sint doar citeva din modurile prin care putem cistiga, in timp, increderea altora si le putem fi aproape in momentele grele.
Sa nu uitam, insa, ceva esential: daca cineva ne daruieste incredere, sa nu i-o inselam, deoarece ar suferi foarte mult. In plus, probabil nu va mai avea incredere nici in noi  si nici in altii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...