https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

luni, 19 decembrie 2022

SĂRBĂTORILE CRĂCIUNULUI, MOMENTE MAGICE,

 

Un an plin de emoții de provocări, într-un cuvânt: a fost altfel! Cu siguranță sărbătorile din acest an nu vor semăna cu nimic din ce am trăit până acum în acești ani de pandemie, spiritul sărbătorilor de iarnă se face deja simțit. Însă cu siguranță avem nevoie de bucuria și voioșia pe care acestea le-au adus în fiecare an. Este momentul care ne permite să ne amintim ce este important pentru fiecare dintre noi și ne îndeamnă la bunătate, la reflecție, la recunoștință.

Crăciunul este mai mult decât o sărbătoare, este și a însemnat dintotdeauna bucuria nașterii Domnului, credință, nădejde, speranță și dragoste. Sărbătoarea Crăciunului este un simbol al purității, reînoirii, voioșiei și generozității.

Chiar dacă nu mai suntem copii, în fiecare adult se ascunde un suflet de copil care merită ceva frumos, avem nevoie de magie, de vis, de poveste, dar mai ales avem nevoia  de a trăi vraja sfântă care învăluie Crăciunul. Cu această ocazie avem posibilitatea de a scoate din sufletul nostru valori ca: binele, iubirea, mulțumirea, generozitatea.  Ele sunt acolo, în suflet, tu doar trebuie să le scoți

Bucuria Crăciunului va rămâne aceiași, indiferent de circumstanțe și distanțe. Adunarea în familie la masa de Crăciun sau mersul cu colindul din casă în casă, vor fi o bucurie și nu ne-o poate lua nimeni. E peste tot, e sărbătoare, iar noi doar trebuie să ne bucurăm, Dacă nu vom putea fi lângă ei, asta nu înseamnă că nu-i avem în permanență cu noi, nimeni și nimic nu îi poate scoate pe cei dragi nouă din suflet și din amintiri. Să ne gândim la ceea ce avem și să nu asociem distanțarea cu frustrări și regrete. Amintirile, iubirea și bunătatea sunt totul. Sărbători magice să avem! Pline de trăire, liniște și iubire!

Haideți să fim fericiți noi, nu sărbătorile! Crăciunul... prilej de aduceri aminte, de bilanț personal, de împăcare cu sine și cu ceilalți. Este momentul în care putem aduce noi sensuri și semnificații  acestei sărbători creștine: momentul în care se naște iubirea necondiționată, acceptarea necondiționată a celuilalt(dar și a propriei persoane), descoperirea și afirmarea propriei generozități.

Crăciunul este o invitație pentru a pregăti casa și sufletul de sărbătoare.  De Crăciun ne amintim că suntem asemenea Creatorului și Mântuitorului, că suntem creatori, astfel încât ne putem construi și reconstrui în fiecare an, apropiindu-ne de ceea ce dorim și putem să fim.  Mai mult ne putem propune să creăm  în fiecare zi din an un moment de sărbătoare. Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie. În decembrie oamenii cumpără cadouri, în preajma sărbătorilor devenim mai darnici, mai înțelegători, mai sensibili.  Este un echilibru între a da și a primi, cadoul îl faci din generozitate. De aceea oamenii ar trebui să se gândească ce atașează unui cadou. Și întotdeauna unui cadou i se atașează generozitate și... atât. Nu aștepți nimic în schimb. Ne propunem ca la sfârșit de an, să-l facem mai bun pe următorul. Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie: le asociem cu reuniunea  familiei în jurul bradului împodobit, cu veselie și, în general, cu emoții plăcute. 

Crăciunul asta este: recunoștință, magie și dăruire. Sărbătorile îndeamnă la momente de reuniune: atât cu tine însuți, cât și cu cei dragi și aduc în prim-plan simplități-le vieții. Pe scurt: găsește motive să râzi în fiecare zi, vizitează persoane dragi, bucură-te de sunetul cântecelor de iarnă și de priveliștea de afară, fii curios! Odată trecute aceste zile nu mai pot fi recuperate! Tu știi cum să le trăiești din plin?

Crăciunul este un moment special, în care lumea se vrea mai bună, dar nu din întâmplare, ci pentru că,  în lumea noastră deformată de răutate, a coborât un prinț, un prinț al păcii.

Crăciunul ne cheamă să dezvoltăm în noi simțul filiațiunii divine și al fraternității umane. Numai așa putem trăi în liniște și pace!

VĂ UREZ TUTUROR UN CRĂCIUN RODNIC ȘI BINECUVÂNTAT!

sursa foto: internet

Ștefan Robu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...